Tổng hợp tài liệu :

Đề thi thử THPTQG môn Lý 2019 THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1

Đề thi thử THPTQG môn Tiếng Anh - THPT Nguyễn Huệ năm 2015

Đề thi thử THPTQG môn Tiếng Anh - THPT Nguyễn Huệ năm 2015
SỞ GD & ĐT THÁI BÌNH TRƯỜNG THPT NGUYỄN HUỆ   ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA LẦN 2   NĂM HỌC 2015 MÔN: ANH VĂN 12 Thời gian làm bài: 90  phút I. PHẦN TRẮC NGHIỆM: TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 64 ( 8 điểm) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from pronunciation in each of the following questions from 1 to 2. Question 1: A. hours                          B. fathers                                 C. dreams                    D. thinks Question 2: A. element                       B. dedicate                               C. event                       D. devote Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions from 3 to 4 Question 3: A. explain                                    B. involve                                C. purpose                   D. advise Question 4: A. suggestion                  B. cigarette                  C. environment                       D. protection Question 5: A. electronic                   B. insurance               C. understand                            D. expedition Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 6 to 30. Question 6: The trouble with Frank is that he never turns up on time for the meeting. A. arrives                                 B. tests                        C. delays                                 D. takes after Question 7: This shirt is ______ that one. A. much far expensive than                                  B. a bit less expensive C. as much expensive as                                       D. not nearly as expensive as Question 8:  My friend bought ___________ from a shop onTranPhu street. A. a nice brown leather belt                                 B. a brown nice leather belt C. a leather brown nice belt                                 D. a nice leather brown belt Question 9: It is reported that humans are the main reason for most species decline and habitat ________.         A. destroy                B. destructive                  C. destructor                   D. destruction Question 10: She built a high wall round her garden_________________          A. in order that her fruit not be stolen            B. to enable people not taking her fruit          C. so that her fruit would be stolen                D. to prevent her fruit from being stolen Question 11:__________he arrived at the bus stop when the bus came.                  A.  Hardly had                        B. No sooner had        C. No longer has                     D. Not until had     Question 12: David: “You ‘ve got a beautiful dress!’’- Helen: “___________.”                  A. I do                        B. Thank for your complement.           C. You,too                 D. Ok     Question 13: I try to be friendly but it is hard to _______ some of my colleagues.        A. get on with          B. watch out for              C. come up with              D. stand in for Question 14: I am bored with doing the _____ chores.          A. household          B. house                           C. housework                  D. homework Question 15: Shop assistant: “ __________”           Customer: “ Yes, I want to send some flowers to my wife inItaly.”                A. Do you like flowers                             B. What do you like                        C. Can you help me                                 D. How can I help you Question 16: She always had wanted to go to places_______she could spesk her native tongue. A. that             B. in that                     C. which                     D. where Question 17: It gets______to understand what the professor has explained. A. the more difficult                                      B. more difficult than            C. difficult more and more                             D. more and more difficult Question 18:  Petrol is___________________it used to. A. twice as expensive as                                 B. twice expensive more than                         C. twice more than expensive                         D. more expensive than twice     Question 19: The more you practise your English, ________  .           A. you will learn faster                                                B. the faster you will learn           C. faster you will learn                                                D. the faster will you learn       Question 20: My mother ______ me against staying late night after night to prepare for exams. A. encouraged               B. warned                      C. recommended           D. reprimanded Question 21: She must have been sleepless last night. Otherwise, her eyes _______ so bloody now. A. won’t look                B. looked                       C. would’t look             D. wouldn’t have looked  Question 22: Edith Harlow has kindly agree_____________. You should ask him. A. to helping               B. to help                    C. help                        D. helping       Question 23: It is necessary that children______________of their old parents. A. takes care                  B. to take care                C. take care                    D. took care Question 24: ________________that she could not say anything. A. So upset was she                                              B. But upset was she     C. However upset was she                                   D. Therefore upset was she Question 25: A keystone species is a species of plants or animals _______ absence has a major effect on an ecological system. A. its                                B. that is                          C. whose                         D. with its Question 26: There is only one Greek island                  I haven’t visited. A. which                        B. whom                        C. when                         D. who Question  27:  Had I studied harder, I______________better in the last exam. A. wouldn’t have done  B. had done                   C. would have done      D. would do Question 28: In order to be a good salesperson, you should have good communication______. A. skills                            B. things                          C. talent                           D. means Question 29: - Maria: “I’m taking my end term examination tomorrow".                              - Sarah:  "____________.” A. Good luck!                     B. Good day!                    C. Good time!                   D. Good chance! Question 30: We _________ lots of photos when we went toSingapore last year. A. made                           B. took                             C. did                              D. caught Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions from 31 to 34. Question 31: :  Be careful! The tree is going to fall. A. Look out                     B. Look up                      C. Look on                      D. Look after Question 32: Childbearing is the women’s most wonderful role. A. bring up a child        B. giving birth to a baby   C. having no child      D. educating a child Question 33: : :  He was one of the most outstanding performers at the live show last night. A. impressive.                B. well- known              C. important                   D. easy- looking Question 34:The 1923 earthquake in Japan killed about 200,000 people and left countless wounded and homeless. A. poor                                B. imprisoned                      C. suffered                                D. injured       Mark the letter A, B, C, or  D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction from  35 to 40.      Question 35: He is not able to define the process in which the body is protect by the immunologic system.                             A                 B                                  C                      D  Question 36: Do you ever feel that life is not being fair to you because you cannot seem to get the                                          A               B                                                      C     job where you want or that really suits you?               D Question 37: The wooden fence surrounded the factory is beginning to fall down because of the rain.                      A                            B                                                        C                              D Question 38: Williams not only took three showers a day and washed his clothes twice.                                               A                                   B     C                           D Question 39: Experts in climatology and other scientists are becoming extreme concerned about the                                    A                                                                                 B                          C changes to our climate which are taking place.                                                  D Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct  answer to each of the following questions from 40 to 49.   One of the most urgent environmental problems in the world today is the shortage of clean water. Having clean drinking water is a basic human right. But acid rain, (40) ________ pollution and garbage have made many sources of water undrinkable. Lakes, reservoirs and even entire seas have become vast pools (41) ________ poison.LakeBaikalinRussiais one of the largest lakes in the world. It (42) ________ a rich variety of animals and plants, including 1,300 rare species that do not exist (43) ________ else in the world. But they are being destroyed by the massive volumes of toxic effluent which (44) _______ into the lake every day. Even where law existed, the government did not have the power to enforce them.      Most industries simply ignore the regulations. TheMediterranean Sea(45) ________ 1% of the world's water surface. But it is the dumping (46) ________ for 50% of all marine pollution. Almost 16 countries regularly throw industrial wastes a few miles (47) ________ shore.      Water is free to everyone. A few years ago, people thought that the supply of clean water in the world was limitless. Today, many water supplies have been (48) ________ by pollution and sewage. Clean water is now scarce, and we are at last beginning to respect this precious (149) ________. We should do something now. Question  40: A. industrialized B. industry                 C. industrious            D. industrial Question  41: A. of                   B. in                           C. to                           D. on Question  42: A. composes       B. consists                  C. contains                 D. encloses Question  43: A. everywhere    B. where                    C. somewhere            D. anywhere Question  44: A. stay                B. pour                       C. burn                       D. boil Question  45: A. occupies         B. comprises              C. holds                     D. makes Question  46: A. soil                 B. shore                      C. land                       D. ground Question  47: A. on                   B. of                           C. off                         D. away Question  48: A. made              B. kept                       C. ruined                    D. conserved Question  49: A. outlet              B. source                    C. well                       D. nature   Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct  answer to each of the following questions from 50 to 59. Cities develop as a result of functions that they can perform. Some functions result directly from the ingenuity of the citizenry, but most functions result from the needs of the local area and of the surrounding hinterland (the region that supplies goods to the city and to which the city furnishes services and other goods). Geographers often make a distinction between the situation and the site of a city. Situation refers to the general position in relation to the surrounding region, whereas site involves physical characteristics of the specific location. Situation is normally much more important to the continuing prosperity of a city. If a city is well situated in regard to its hinterland, its development is much more likely to continue. Chicago, for example, possesses an almost unparalleled situation: it is located at the southern end of a huge lake that forces east-west transportation lines to be compressed into its vicinity, and at a meeting of significant land and water transport routes. It also overlooks what is one of the world’s finest large farming regions. These factors ensured that Chicago would become a great city regardless of the disadvantageous characteristics of the available site, such as being prone to flooding during thunderstorm activity.       Similarly, it can be argued that much of New York City’s importance stems from its early and continuing advantage of situation. Philadelphiaand Bostonboth originated at about the same time as New Yorkand shared New York’s location at the western end of one of the world’s most important oceanic trade routes, but only New Yorkpossesses an easy-access functional connection (the Hudson-Mohawk Lowland) to the vast Midwestern Hinterland. This account does not alone explain New York’s primacy, but it does include several important factors. Among the many aspects of situation that help to explain why some cities grow and others do not, original location on a navigable waterway seems particularly applicable. Of course, such characteristic as slope, drainage, power resources, river crossings, coastal shapes, and other physical characteristics help to determine city location, but such factors are normally more significant in early stages of city development than later.   Question  50: What does the passage mainly discuss? A. The development of trade routes throughUnited Statescities. B. Contrasts in settlement patterns inUnited States. C. Historical differences among three largeUnited Statescities. D. The importance of geographical situation in the growth ofUnited Statescities. Question  51: The word “ingenuity” in paragraph 1 is closest in meaning to _____.       A. wealth                          B. resourcefulness             C. traditions                      D. organization Question  52: According to the passage, a city’s situation is more important than its site in regard to the city’s _____.       A. long-term growth and prosperity                           B. ability to protect its citizenry       C. possession of favorable weather conditions           D. need to import food supplies Question  53: The author mentions each of the following as an advantage of Chicago’s location EXCEPT its _____.       A. hinterland                                                               B. nearness to a large lake       C. flat terrain                                                               D. position in regard to transport routes               Question  54: The word “characteristics” in paragraph 1 is closest in meaning to _____.       A. choices                         B. attitudes                       C. qualities                        D. inhabitants Question  55: The primary purpose of paragraph 1 is to _____.       A. summarize past research and introduce a new study       B. describe a historical period       C. emphasize the advantages of one theory over another       D. define a term and illustrate it with an example Question  56: According to the passage,Philadelphia andBoston are similar toNew York City in _____.       A. size of population                                                   B. age                                      C. site                                                                          D. availability of rail transportation Question  57: The word “functional” in paragraph 2 is closest in meaning to _____.       A. usable                           B. unknown                      C. original                         D. alternate Question  58: The word “it” in paragraph 2 refers to _____.       A. account                         B. primacy                         C. connection                    D. hinterland Question  59: The word “significant” in paragraph 2 is closest in meaning to _____.       A. threatening                   B. meaningful                   C. obvious                         D. available             Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct  answer to each of the following questions from 60 to 64.        The hippopotamus is the third largest land animal, smaller only than the elephant and the rhinoceros. Its name comes from two Greek words which mean “river horse”. The long name of this animal is often shortened to the easier to handle term “hippo.” The hippo has a natural affinity for the water. It does not float on top of the water; instead, it can easily walk along the bottom of a body of water. The hippo commonly remains underwater for three to five minutes and has been known to stay under for up to half an hour before coming up for air. In spite of its name, the hippo has relatively little in common with the horse and instead has a number of interesting similarities in common with the whale. When a hippo comes up after a stay at the bottom of a lake or river, it releases air through a blowhole, just like a whale. In addition, the hippo resembles the whale in that they both have thick layers of blubber for protection and they are almost completely hairless. Question 60:  The topic of this passage is______ A. the derivations of animal names.                        B. the largest land animal. C. the characteristics of the hippo.                          D. the relation between the hippo and the whale. Question 61:  The possessive “Its” in line 2 refers to______________ A. hippopotamus’            B. rhinoceros’                  C. horse’s                        D. elephant’s Question 62:  It can be inferred from the passage that the hippopotamus is commonly called a hippo because the word “hippo” is____________ A. easier for the animal to recognize.                      B. scientifically more accurate. C. simpler to pronounce accurately.                        D. the original name . Question 63:  The word “float” in line 4 is closest in meaning to_______________ A. eat                               B. drift                             C. sink                             D. flap Question 64:  According to the passage, what is the maximum time that hippos have been known to stay underwater ______________ A. thirty minutes             B. three minutes              C. five minutes                D. ninety minutes II. PHẦN TỰ LUẬN ( 2 điểm)                                   A. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence before it. Question 1: My book is not as expensive as yours. Your book is _____________________________________ Question 2: : It took him two hours to drive toLondon. He spent ____________________________________________ Question 3: . Although he was very tired, he managed to finish the marathon race. In spite of_________________________________________ Question 4: This book is very interesting to me. I am ______________________________________ Question 5: . I had no sooner closed the door than somebody knocked. Hardly had ______________________________________ B. : In about 100-120 words, write a paragraph about your family.  ... you should have good communication A skills B things C talent D means Question 29: - Maria: “I’m taking my end term examination tomorrow" - Sarah: " .” A Good luck! B Good day! C Good... oceanic trade routes, but only New Yorkpossesses an easy-access functional connection (the Hudson-Mohawk Lowland) to the vast Midwestern Hinterland This account does not alone explain New York’s primacy,... and sewage Clean water is now scarce, and we are at last beginning to respect this precious (149) We should something now Question 40: A industrialized B industry C industrious D industrial
  • 8
  • 451
  • 0

Đề thi thử THPTQG môn Tiếng Anh - THPT Nguyễn Bình năm 2015

Đề thi thử THPTQG môn Tiếng Anh - THPT Nguyễn Bình năm 2015
SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO QUẢNG NINH TRƯỜNG THPT NGUYỄN BÌNH Đề thi gồm có 07 trang ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA  NĂM 2015 MÔN: TIẾNG ANH  Thời gian làm bài: 90 phút (không kể thời gian giao đề) I. MULTIPLE CHOICES (64 Questions; 8.0 points ) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions from 1to 3. Question 1: A. future                      B. figure                     C. adventure             D. mature Question 2: A. rejects                    B. always                   C. players                  D. confides Question 3: A. walked                    B. jumped                  C. involved               D. missed Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions from 4 to 6. Question 4:  He was one of the most outstanding performers at the live show last night. A. impressive.     B. well- known         C. important              D. easy- looking Question 5:  He was asked to account for his presence at the scene of the crime A. complain          B. explain                  C. exchange              D. arrange Question 6: The repeated commercials on TV distract many viewers from watching their favourite films. A. businesses       B. advertisements   C. contests                 D. economics Mark the letter A,B,C or D on your sheet to indicate the word(s) OPPOSITE  in meaning to the underlined words in each of the following sentences from 7 to 8. Question 7:  She is a very generous old woman. She has given most of her wealth to a charity organization. A. mean                B. kind                       C. hospitable             D. amicable Question 8:  After five days on trial, the court found him innocent of the crime and he was released. A. guilty                B. naive                      C. benevolent           D. innovative In these sentences, each one has four underlined words or phrases marked A, B, C, and D. Choose the one word or phrase that must be changed in order for the sentence to be correct from 9 to 13. Question 9: Students suppose to read all the questions carefully and find out the answers to them.                                                                         A                                      B                                                                        C                                     D Question 10: It was suggested that Pedro studies the material more thoroughly before attempting to pass the exam.                                                                         A                                            B                                                       C        D            Question 11: My father used to give me a good advice whenever I had a problem.                                                                     A                    B                          C                              D Question 12: Not until I was on my way to the airport that I realized I had left my passport at home.                                                A                              B                                                          C                                                                              D Question 13: Each of the nurses report  to the operating room when his or her name  is called.                                                    A                              B                                                                                                  C                       D Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 14 to 32. Question 14:  Please, ____  and see us some time. You ′re always welcome. A. come around              B. come about           C. come to                 D. come away Question 15:  After years of being exposed to the sun and rain, the sign had become completely_____. A. readable                       B. misread                 C. unreadable           D. illegible Question 16:  Did you read ________ book I lent you last week? A. an                                  B. Ø                            C. the                         D. a Question 17:  ____, sheep were then used for wool. A. Although they had first domesticated for milk production B. Having first domesticated for milk production C. Having been first domesticated for milk production D. Because they had been first domesticated for milk production Question 18:  Lorie is very thin, _____ her young sister, who is quite heavy. A. dislike                      B. dissimilar to            C. unlike                       D. unlikely Question 19:  _____ over long distances is a fact. A. That electricity can be transmitted                      B. That electricity C. That can be transmitted                                 D. That electricity transmitting Question 20:  There is only one Greek island                  I haven’t visited. A. which                            B. whom                     C. when                      D. who Question 21:  Had I studied harder, I______________better in the last exam. A. wouldn’t have done   B. had done               C. would have done D. would do Question 22:  Tom: "Would you like another coffee?" Jerry: " ___ ___ " A. It's a pleasure.                         B. Very kind of your part. C. I'd love one.                            D. Me, too. Question 23:  Olek: ‘Your kitchen is fantastic! Did you do it all by yourself?’ Shaival: ‘No, I ________ by a professional.’ A. designed it       B. had it designed    C. have it designed              D. had designed it Question 24:  What time do you often leave home                     school every day? A. at                                   B. for                          C. to                            D. from Question 25:  The more you practise your English, ________  . A. faster you will learn                                     B. the faster you will learn C. the faster will you learn                               D. you will learn faster Question 26:  I can’t find my dictionary at the moment. I hope it will ______ up soon. A. look                          B. clear                         C. come                         D. turn Question 27:  There  was  nothing  they  could  do  ______  leave  the  car  at  the  roadside  where  it  had broken down. A. but                            B. instead of                 C. unless                       D. than Question 28:  Last week, our class went to Ha Long Bay for a picnic, ________ made us very happy then. A. it                               B. that                           C. of which                   D. which Question 29:  Rosemary Dare is a wildlife photographer. She ________ in Uganda for many years. A. will live                   B. is living                    C. lives                          D. has been living Question 30:  Jane:“Would you mind if I use your computer for an hour?”            Tony:”________” A. Of course not. I still need it now      B. Yes, you can use it. C. Yes, It’s all right.                                D. Not at all. I’ve finished my job Question 31:  You _______ brought your umbrella . We are going by taxi. A. mustn’t have           B. can’t have                C. wouldn’t  have        D. needn’t have Question 32:  ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ ________  had she opened the door than the phone rang. A. Barely                      B. Hardly                      C. Scarcely                   D. No sooner Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question s from 33 to 42. Carnegie Hall, the famous concert hall in New York City, has again undergone a restoration. While this is not the first, it is certainly the most extensive in the building's history. As a result of this new restoration, Carnegie Hall once again has the quality of sound Line 3 that it had when it was first built. Carnegie Hall owes its existence to Andrew Carnegie, the wealthy owner of a steel company in the late 1800s. The hall was finished in 1891 and quickly gained a reputation as an excellent performing arts hall Line 7 where accomplished musicians gained fame. Despite its reputation, however, the concert hall suffered from several detrimental renovations over the years. During the Great Depression, when fewer people could afford to attend performances, the directors sold part of the building to commercial businesses. As a result, a coffee shop was opened Line 10 in one corner of the building, for which the builders replaced the brick and terra cotta walls with windowpanes. A renovation in 1946 seriously damaged the acoustical quality of the hall when the makers of the film Carnegie Hall cut a gaping hole in the dome of the ceiling to allow for lights and air vents. The hole was later Line 14 covered with short curtains and a fake ceiling, but the hall never sounded the same afterwards. In 1960, the violinist Isaac Stern became involved in restoring the hall after a group of real estate developers unveiled plans to demolish Line 17 Carnegie Hall and build a high-rise office building on the site. This threat spurred Stern to rally public support for Carnegie Hall and encourage the City of New York to buy the property. The movement was successful, and the concert hall is now owned by the city. In the current restoration, builders tested each new material for it Line21 sound qualities, and they replaced the hole in the ceiling with a dome. The builders also restored the outer walls to their original appearance and closed the coffee shop. Carnegie has never sounded better, and its prospects for the future have never looked more promising. Question 33: This passage is mainly about ……………… A. changes to Carnegie Hall B. the appearance of Carnegie Hall  C. Carnegie Hall's history during the Great Depression  D. damage to the ceiling in Carnegie Hall  Question 34: In line 8, what is the meaning of the word "detrimental"?  A. dangerous              B. significant                         C. extreme                 D. harmful  Question 35: What major change happened to the hall in 1946?  A. The acoustic dome was damaged.   B. Space in the building was sold to commercial businesses.   C. The walls were damaged in an earthquake.  D. The stage was renovated.  Question 36: Who was Andrew Carnegie? A. a violinist                                        B. an architect  C. a steel mill owner                         D. mayor of New York City  Question 37: Which of the following words could best replace the word "gaping" in line 13? A. small                        B. round                     C. vital                       D. wide  Question 38: What was Isaac Stern's relationship to Carnegie Hall? A. He made the movie "Carnegie Hall" in 1946.  B. He performed on opening night in 1891.  C. He tried to save the hall, beginning in 1960.  D. He opened a coffee shop in Carnegie Hall during the Depression.  Question 39: What was probably the most important aspect of the recent renovation? A. restoring the outer wall                             B. expanding the lobby  C. restoring the plaster trim                          D. repairing the ceiling  Question 40: Which of the following is closest in meaning to the word "unveiled" in line 17? A. announced  B. restricted               C. overshadowed                  D. located  Question 41: How does the author seem to feel about the future of Carnegie Hall? A. ambiguous  B. guarded                 C. optimistic                         D. negative  Question 42: Which of the following would most likely be the topic of the next paragraph? A. a scientific explanation of acoustics and the nature of sound  B. a description of people's reactions to the newly renovated hall  C. a discussion of the coffee shop that once was located in the building  D. further discussion about the activities of Isaac Stern in 1960 Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question s from 43 to 52. About 200 million years ago, as the Triassic Period came to a close, many species of animals disappeared from the face of the Earth. Scientists previously believed that the series of extinctions happened over a period of 15 to 20 million years. Recent discoveries in Nova Scotia Line 3 suggest, however, that the extinctions may have happened over a much shorter period of time, perhaps less than 850,000 years. Evidence for a rapid extinction of species at the end of the Triassic Period is found in the McCoy Brook Formation along the Bay of Fundy Line 7 in Nova Scotia. Fossils found in this formation indicate a rapid disappearance of species rather than a slow and gradual change over time. One explanation for a relatively sudden extinction at the end of the Triassic may be that a large meteorite struck the earth at the time and is responsible for a 70- kilometer hole nearby. If geologists Line 11 and other researchers can find evidence, such as shocked quartz in the rock formations, that a meteorite did strike the earth, it would give more credence to the theory of rapid Triassic extinctions. It is possible, however, that even if a rapid extinction happened in and around Nova Scotia, it did not necessarily occur in the rest Line 14 of the world. Question 43: What is the main topic of this passage? A. the disappearance of animal species at the end of the Triassic Period  B. evidence of a relatively sudden extinction of species  C. the possibility of an extinction happening simultaneously throughout the world  D. a meteorite hole in the Bay of Fundy in Nova Scotia  Question 44: The author uses the phrase "the face of the Earth" in line 2 in order to ………… A. emphasize the disappearance                B. focus on one part of the Earth  C. focus on one period of time                     D. point out the reference to land, not water  Question 45: All of the following were mentioned in the passage EXCEPT ……………… A. the extinction of late Triassic animals  B. the duration of time for the extinction  C. a large meteorite hitting the Earth 10 million years ago  D. the use of types of rock in scientific research  Question 46: Where in the passage does the author give evidence for the argument? A. Lines 1-4                 B. Lines 6-10            C. Lines 11-13          D. Lines 12-14 Question 47: According to the passage, what would give evidence that a meteorite struck the earth? A. a gradual change in species over time                B. a change in the quartz  C. gold deposits in the veins of rocks         D. a change in the waters of the Bay of Fundy  Question 48: Which of the following could best replace the word "struck" as used in line 10? A. affected                   B. discovered                        C. devastated                        D. hit  Question 49: Which of the following is most probably the meaning of "shocked quartz" in line 11? A. narrow chasms       B. tiny lines               C. hardened ores      D. cracked minerals  Question 50: In line 12, "it" refers to ……………… A. evidence                  B. an extinction        C. the Earth               D. a meteorite  Question 51: Which of the following could best replace the word "credence" in line 12? A. demonstration        B. elevation               C. suitability                         D. credibility  Question 52: Which of the following best describes the author's tone? A. aggressive               B. explanatory         C. apologetic             D. cynical   Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from questions 53 to 62.      One of the most urgent environmental problems in the world today is the shortage of clean water. Having clean drinking water is a basic human right. But acid rain, (53) ________ pollution and garbage have made many sources of water undrinkable. Lakes, reservoirs and even entire seas have become vast pools (54) ________ poison. Lake Baikal in Russia is one of the largest lakes in the world. It (55) ________ a rich variety of animals and plants, including 1,300 rare species that do not exist (56) ________ else in the world. But they are being destroyed by the massive volumes of toxic effluent which (57) _______ into the lake every day. Even where law existed, the government did not have the power to enforce them.      Most industries simply ignore the regulations. The Mediterranean Sea (58) ________ 1% of the world's water surface. But it is the dumping (59) ________ for 50% of all marine pollution. Almost 16 countries regularly throw industrial wastes a few miles (60) ________ shore.      Water is free to everyone. A few years ago, people thought that the supply of clean water in the world was limitless. Today, many water supplies have been (61) ________ by pollution and sewage. Clean water is now scarce, and we are at last beginning to respect this precious (62) ________. We should do something now. Question  53: A. industrialized                 B. industry                 C. industrious           D. industrial Question  54: A. of                                      B. in                            C. to                            D. on Question  55: A. composes                        B. consists                 C. contains                D. encloses Question  56: A. everywhere                     B. where                     C. somewhere           D. anywhere Question  57: A. stay                                  B. pour                       C. burn                       D. boil Question  58: A. occupies                          B. comprises             C. holds                     D. makes Question  59: A. soil                                   B. shore                      C. land                       D. ground Question  60: A. on                                     B. of                            C. off                          D. away Question  61: A. made                                B. kept                        C. ruined                   D. conserved Question  62: A. outlet                               B. source                   C. well                        D. nature Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose stress pattern is different from that of the rest in each of the following questions from 63 to 64. Question 63: A. eliminate                          B. compulsory          C. technology           D. academic Question 64: A. medicine                           B. addition                 C. endanger               D. survival II. WRITING (2,0 points) Part I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. (0.5) Question 65: “You stole my money.” Mr Nam to the robber. Mr Nam accused__________________________________________ Question 68: My book is not as expensive as yours. Your book is ___________________________________________ Question 69: Without skilful surgery, he would not have survived the operation. But for  _______________________________________________  Question 67: The noise next door did not stop until after midnight. It was not ________________________________________ Question 68: My father started to read that book two weeks ago. He’s still reading it. My father has _______________________________________ II. Topic: Which is more important, knowledge from books or experiences from life?(1,5) Nguồn: THPT Nguyễn Bình - Quảng Ninh  ... Where in the passage does the author give evidence for the argument? A Lines 1-4 B Lines 6-1 0 C Lines 1 1-1 3 D Lines 1 2-1 4 Question 47: According to the passage, what would give evidence that a meteorite... Topic: Which is more important, knowledge from books or experiences from life?(1,5) Nguồn: THPT Nguyễn Bình - Quảng Ninh ... City, has again undergone a restoration While this is not the first, it is certainly the most extensive in the building's history As a result of this new restoration, Carnegie Hall once again
  • 8
  • 479
  • 1

Đề thi thử THPTQG môn Tiếng Anh - THPT Nguyễn Trãi năm 2015

Đề thi thử THPTQG môn Tiếng Anh - THPT Nguyễn Trãi năm 2015
SỞ GD & ĐT THÁI BÌNH TRƯỜNG THPT NGUYỄN TRÃI   ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA NĂM HỌC 2014 - 2015 MÔN: ANH VĂN 12 Thời gian làm bài: 90  phút   đề thi 132 PART I: MULTIPLE CHOICE QUESTIONS (8.0 POINTS)   Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the followings.  Câu 1:  Few businesses are flourishing in the present economic climate. A. taking off                                                         B. setting up C. growing well                                                    D. closing down Câu 2:  The dog saw his reflection in the pool of water .      A. imagination               B. bone                          C. leash                          D. image Câu 3:  At times, I look at him and wonder what is going on in his mind. A. sometimes                 B. always                       C. hardly                        D. never   Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE  in meaning to the underlined part in each of the followings. Câu 4:  We ought to keep these proposals secret from the chairman for the time being. A. revealed                                                           B. frequented C. accessible                                                         D. lively Câu 5:  They protested about the inhumane treatment of the prisoners. A. vicious                       B. warmhearted             C. callous                       D. coldblooded   Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Câu 6:  The Boeing 747 is twice ______ the Boeing 707. A. bigger than                B. more bigger than       C. as big as                     D. as bigger as Câu 7:  I will stand here and wait for you ______ you come back. A. because                     B. though                       C. so                               D. until Câu 8:  ______ poor always need the help from all people in the society. A. An                             B. q                                C. The                            D. A Câu 9:  Let’s begin our discussion now, ______? A. shall we                     B. will we                      C. don’t we                    D. won’t we Câu 10:  Of all the factors affecting agricultural yields, weather is the one ______ the most. A. that influences farmers                                    B. farmers that is influences C. why farmers influence it                                  D. it influences farmers Câu 11:  It gets _______ to understand what the professor has explained. A. the more difficult                                            B. difficult more and more C. more difficult than                                          D. more and more difficult Câu 12:  I was doing my homework ______ the light went out. A. after                                                                 B. before C. while                                                                D. when Câu 13:  My student practices ______ English with her friends every day. A. speaking                    B. to speak                     C. spoke                         D. speak Câu 14:  John: “I’ve passed my final exam.”            Tom: “______” A. That’s a good idea.                                          B. Good luck. C. It’s nice of you to say so.                                D. Congratulations! Câu 15:  There’s somebody walking behind us. I think we are ______.. A. followed                   B. being followed          C. following                   D. being following Câu 16:  _______, we tried our best to complete it. A. Thanks to the difficult homework                   B. Despite the homework was difficult C. Difficult as the homework was                       D. As though the homework was difficult Câu 17:  It is necessary that children __________ of their old parents. A. takes care                  B. to take care                C. take care                    D. took care Câu 18:  ______ ten minutes earlier, you would have got a better seat. A. Had you arrived                                              B. If you arrived C. Were you arrived                                             D. If you hadn’t arrived Câu 19:  The song has ______ been selected for the 22nd Sea Games,Vietnam. A. officially                   B. office                         C. official                       D. officer Câu 20:  Edith Harlow has kindly agreed ______. You should ask him. A. to helping                  B. to help                       C. help                           D. helping Câu 21:  People usually can get sufficient ______ of the calcium their bodies need from the food they consume. A. variety                       B. source                        C. amount                      D. number Câu 22:  It is possible ______ may assist some trees in saving water in the winter. A. to lose leaves                                                   B. that the loss of leaves C. the leaves are lost                                            D. when leaves have lost Câu 23:  Kitchen appliances called blenders became ______ in the 1930s, when Stephen B. Poplawski developed a machine that excelled at making his favorite drink. A. establish                    B. established                C. which establish          D. establishing Câu 24:  In the preparation of fibrous material for production uses, stiff woody fibers from plants ______ fibers from animal sources. A. the most heat the                                             B. need, the more heat than C. than more heat the                                           D. need more heat than Câu 25:  A partnership is an association of two or more individuals who ______ together to develop a business A. work                          B. working                     C. worked                      D. they work Câu 26:  Chosen as the nation’s capital at the end of the American Civil War, ______ the city of over a million people. A.Washington,DCis now                                   B. forWashington,DC, C.Washington,DC,                                             D. now inWashington,DC, Câu 27:  It is a top secret. You _______ tell anyone about it. A. won't                         B. needn't                      C. mustn't                      D. mightn't Câu 28:  The cosmopolitan flavor ofSan Francisco is enhanced by ______ shops and restaurants. A. ethnicity                    B. its ethnicity               C. its many ethnic          D. an ethnic Câu 29:  Studies indicate ______ collecting art today than ever before. A. more people that are                                        B. there are that more people C. that there are more people                               D. people there are more   Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.   The WinterthurMuseumis a collection and a house. There are many museums devoted to the decorative arts and many house museums, but rarely in the United States is a great collection displayed in a great country house. Passing through successive generations of a single family, Winterthur has been a private estate for more than a century. Even after the extensive renovations made to it between 1929 and 1931, the house remained a family residence. This fact is of importance to the atmosphere and effect of the museum. The impression of a lived-in house is apparent to the visitor: the rooms look as if they were vacated only a short while ago whether by the original owners of the furniture or the most recent residents of the house can be a matter of personal interpretation. Winterthur remains, then, a house in which a collection of furniture and architectural elements has been assembled. Like an English country house, it is an organic structure; the house, as well as the collection and manner of displaying it to the visitor, has changed over the years. The changes have coincided with developing concepts of the American arts, increased knowledge on the part of collectors and students, and a progression toward the achievement of a historical effect in period-room displays. The rooms atWinterthur have followed this current, yet still retained the character of a private house. The concept of a period room as a display technique has developed gradually over the years in an effort to present works of art in a context that would show them to greater effect and would give them more meaning for the viewer. Comparable to the habitat group in a natural history museum, the period room represents the decorative arts in a lively and interesting manner and provides an opportunity to assemble objects related by style, date, or place of manufacture. Câu 30:  What does the passage mainly discuss? A. Historical furniture contained in Winterthur   B. HowWinterthur compares to English country houses C. Elements that make Winterthur an unusual museum    D. The reason thatWinterthur was redesigned Câu 31:  The phrase "devoted to" in line 1 is closest in meaning to A. specializing in           B. sentimental about      C. surrounded by           D. successful in Câu 32:  What happened atWinterthur between 1929 and 1931? A. The old furniture was replaced                        B. The estate became a museum C. The owners moved out                                    D. The house was repaired Câu 33:  What does the author mean by stating "the impression of a lived-in house is apparent to the visitor"? A. Few people visitWinterthur B. The furniture atWinterthur looks comfortable C. Winterthur does not look like a typical museum D. Winterthur is very old Câu 34:  The word "assembled" in line 9 is closest in meaning to A. summoned                                                       B. appreciated C. fundamentally changed                                   D. brought together Câu 35:  The word "it" in line 10 refers to A. collection                                                         B. English country house C. visitor                                                               D. Winterthur Câu 36:  The word "developing" in line 11 is closest in meaning to A. evolving                    B. exhibiting                  C. informative                D. traditional Câu 37:  According to the passage, objects in a period room are related by all of the following EXCEPT A. place of manufacture                                       B. date C. past ownership                                                 D. style Câu 38:  What is the relationship between the two paragraphs in the passage? A. Paragraph 2 explains a philosophy of art appreciation that contrasts with that explained in Paragraph 1. B. Paragraph 2 explains a term that was mentioned in Paragraph 1. C. Each paragraph describes a different historical period D. Each paragraph describes a different approach to the display of objects in a museum Câu 39:  Where in the passage does the author explain why displays atWinterthur have changed? A. lines 6-8                    B. lines 4-5                     C. lines 1-2                     D. lines 10-12   Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.  Dinosaurs were reptiles that lived during a period of earth’s history called the Mesozoic Era, which is known as the Age of Reptiles. The first dinosaurs appeared more than 200 million years ago. For many millions of years, they dominated the land with their huge size and strength. Then about 65 million years ago, they died out rather suddenly, never to reemerge. The word dinosaur comes from two Greek words meaning “terrible lizard”. Dinosaurs were not lizards, but their appearance could be truly terrifying. The biggest ones weighed more than ten times as much as a mature elephant and nearly equaled the size of most modern—day whales. The famous kinds of dinosaurs, including the brontosaur and tyrannosaurus rex, reached 80 to 90 feet in length. Not all dinosaurs were giants, however, some were actually no larger than a chicken. Scientists still do not know what caused dinosaur to disappear. One theory involves a change in the earth’s climate. It is believed that temperature dropped significantly towards the end of the Cretaceous Period. Too large to hibernate and not having fur or feathers for protection, it is possible that the climate became too chilly for dinosaurs. In contrast, other species having protection, such as the mammals and birds, were able to survive. Câu 40:  What is the best title for this passage? A. The Domination of the Land                           B. The Metabolism of Dinosaurs C. Earth’s Largest Reptiles                                  D. The History of Earth Câu 41:  It can be inferred from the passage that the Age of Reptiles lasted about A. 200 million years       B. 135 million years       C. 80 million years         D. 65 million years Câu 42:  The author uses the phrase “never to reemerge” to indicate that the dinosaurs A. became extinct          B. went into hiding        C. never died out           D. lost their way Câu 43:  According to the passage, what is true about the size of dinosaurs? A. It made them the largest creatures ever on earth. B. It varied quite greatly. C. It guaranteed their survival. D. It was rather uniform. Câu 44:  Which of the following can be inferred about mammals and birds. A. Most have either fur or feathers over their bodies. B. They preceded the dinosaurs. C. They were too large to hibernate. D. They could not survive the chilly temperatures.   Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress. Câu 45:   A. television               B. information           C. economic               D. engineer Câu 46:   A. achievement          B. argument               C. confinement          D. involvement Câu 47:   A. teacher                  B. prefer                     C. offer                      D. flower   Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underline is pronounced differently from the rest. Câu 48:   A. loved                     B. appeared                C. agreed                   D. coughed Câu 49:   A. thereupon              B. thrill                       C. threesome              D. throne.   Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. Câu 50:  Several (A)people have apparent (B) tried to change the man’s mind(C), but he refuses to listen(D). Câu 51:  Not until (A) I was on my way(B) to the airport that I realized(C) I had left my passport at home(D). Câu 52:  Students suppose(A) to read all the questions(B) carefully and find out(C) the answers to them(D).                      Câu 53:  The disposable(A) camera, a single- use camera(B) preloaded with print film(C) has appeared(D) in the late 1980s and has become very popular. Câu 54:  Public health(A) experts say that the money one spends avoiding illness(B) is less than the cost(C) of to treat sickness(D).   Read the following passage taken from Oxford Advanced Learner’s Dictionary, 8th edition, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 55 to 64.   John F Kennedy  (John Fitzgerald Kennedy 1917-1963) the 35thUSPresident (1961–1963). He was the country’s youngest president and the first Roman Catholic ever ___(55) ___. He was ___(56) ___ known informally as Jack Kennedy and JFK. His wife was Jackie Kennedy. He won a medal for ___(57) ___ during World War II, and was elected to the US House of Representatives (1947–53) and then ___(58) ___ the US Senate (1952–60). Kennedy’s greatest success ___(59) ___ President was in ___(60) ____ the Cuban missile crisis and his worst failure was over the Bay of Pigsincident. He worked ___(61) ___ his brother, US Attorney General Robert Kennedy, to support the civil rights___(62) ___. He was murdered in Dallas, probably by Lee Harvey Oswald, in one of the most shocking events in UShistory. Some people believe that others were responsible for his murder, but ___(63) ___ has ever been ___(64) ___ proved. Kennedy’s book, Profiles in Courage (1956), won a Pulitzer Prize. “And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country.” John F Kennedy Câu 55:   A. to be electing        B. elected                   C. electing                  D. to be elected Câu 56:   A. either                     B. too                         C. also                        D. as well Câu 57:   A. nerve                     B. audacity                C. resolution              D. courage Câu 58:   A. for                         B. to                           C. about                     D. on Câu 59:   A. the same                B. like                        C. alike                       D. as Câu 60:   A. work on                 B. dealing with          C. get over                 D. face with Câu 61:   A. beside                    B. upper                     C. with                       D. for Câu 62:   A. moving                  B. moved                   C. movement             D. move Câu 63:   A. nothing                  B. something              C. anything                D. everything Câu 64:   A. deniably                B. definitely               C. positively               D. categorically     PART II. WRITING (2.0 POINTS)   Rewrite the following sentences in order to keep their original meanings. 1. Mary is pretty but Camry is prettier. -> Camry is the …………………………………………………………..…………….……………….. 2. This is the best film I’ve ever seen. -.> I’ve ………………………………………………………………………………..………………… 3. My school has over 2,000 students. -> There are ………………………………………………………………..……….………………… 4. People say that the plane of Germanwings crashed into the mountains. -> It is ………………………………………………………………………………..…………….…. 5. He tries to learn English well so as to find a good job. -> He tries to learn English well with ………………………………………………………………… Write a paragraph about the book you like most from 80 to 100 words. Đáp án sẽ được Tuyensinh247 cập nhật sau, các em chú ý theo dõi. ... passage does the author explain why displays atWinterthur have changed? A lines 6-8 B lines 4-5 C lines 1-2 D lines 1 0-1 2 Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer... beside B upper C with D for Câu 62: A moving B moved C movement D move Câu 63: A nothing B something C anything D everything Câu 64: A deniably B definitely C positively D categorically PART II WRITING... is prettier -> Camry is the ………………………………………………………… …………….……………… This is the best film I’ve ever seen -. > I’ve ……………………………………………………………………………… ………………… My school has over 2,000 students -> There are
  • 8
  • 318
  • 0

Đề thi thử THPTQG môn Tiếng Anh THPT Yên Lạc 2017 lần 1

Đề thi thử THPTQG môn Tiếng Anh  THPT Yên Lạc 2017 lần 1
... i s n e y u T HẾT - Trang 4/5 - Mã đề thi 13 2 ĐÁP ÁN 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 D B B B B A D C A D A D D C D B A C B C C C A D A D A C... 40: The word "derived" in line 13 is closest in meaning to i s n e y u T Trang 3/5 - Mã đề thi 13 2 A prepared B registered C discussed D obtained Question 41: According to the passage, an... B A B D D A D m o c h n i s n e y u T 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Trang 5/5 - Mã đề thi 13 2
  • 5
  • 484
  • 0

Đề thi thử THPTQG môn tiếng Anh THPT Chuyên ĐH Vinh lần 4

Đề thi thử THPTQG môn tiếng Anh  THPT Chuyên ĐH Vinh lần 4
... A 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5 48 5... 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 10 11 12 13 14 15... CHUYÊN ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA ĐỢT NĂM 2017 http://dethithu.net MÔN TIẾNG ANH Câu hỏi Đáp án Mã đề Câu hỏi Đáp án Mã đề Câu hỏi Đáp án Mã đề Câu hỏi Đáp án 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 1 34 134
  • 5
  • 255
  • 4

Đề thi thử THPTQG môn toán 2019 THPT Chuyên Bắc Giang

Đề thi thử THPTQG môn toán 2019 THPT Chuyên Bắc Giang
...  m  B m  D phương trình 3 3 m  2 3 3 m 2 Trang 6/6 – Mã đề thi 341 ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ THÁNG – THPT CHUYÊN BẮC GIANG Câu 1: Cho hình chóp tam giác S.ABC có đáy ABC tam giác vuông B,... hàm số sau A y  x3  3x  B y  x4  x2  C y   x3  3x  D y  x3  3x2  Trang 2/6 – Mã đề thi 341 Câu 13: Trong đường thẳng sau, đường thẳng đường thẳng qua điểm A  3;0  tiếp xúc với... co h n Câu 15: Hình lập phương có tất mặt phẳng đối xứng? B D 20 C Câu 17: Trong mệnh đề sau, mệnh đề đúng?   A  sin x  cos x  2 cos x.cos  x   B  sin x  cos x  2cos x  sin x
  • 22
  • 252
  • 2

Đề thi thử THPTQG môn Sinh 2019 THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1

Đề thi thử THPTQG môn Sinh 2019 THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1
... 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 cautron 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 dapan C C B C C C D A A D C B A C made 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1... 10 1 10 1 cautron 10 1 10 2 10 3 10 4 10 5 10 6 10 7 10 8 10 9 11 0 11 1 11 2 11 3 11 4 dapan D B D B D A D B C B A B C A Trang 5/6 - Mã đề thi 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 95 96 97 98 99 10 0 A B B D D D 10 1 10 1... 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 95 96 97 98 99 10 0 A B B D D D 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 11 5 11 6 11 7 11 8 11 9 12 0 A A D B C A Trang 6/6 - Mã đề thi 10 1
  • 6
  • 14
  • 0

Đề thi thử THPTQG môn Toán 2019 THPT Chuyên Thái Bình lần 1

Đề thi thử THPTQG môn Toán 2019  THPT Chuyên Thái Bình lần 1
... sau đúng? A b ∈ ( 1; 3) B a < b C a + 2b = D a.b = Câu 42: Cho parabol ( P) : y = Câu 43: Cho a, b số thực hàm số f ( x) a log 2 019 = f (2 018 ln 2 019 ) = 10 Tính = P f ( −2 019 ln 2 018 ) A P = B P... mệnh đề đúng? A a < 0; b ≤ B ab < C a > 0; b ≥ D ab ≥ Câu 33: Cho số thực a, b cho < a, b ≠ , biết đồ thị hàm số y = a x y = log b x cắt điểm M( 2 018 ; 2 019 1 ) Mệnh đề đúng? A a > 1, b > B a > 1, ... +∞ − 1 −∞ −∞ Mệnh đề đúng? A Hàm số nghịch biến ( −∞ ;1) B Hàm số nghịch biến ( −∞;0 ) ∪ (1; +∞ ) C Hàm số đồng biến ( 0 ;1) Trang 2/6 - Mã đề thi 357 D Hàm số đồng biến ( −∞; ) Câu 18 : Một
  • 6
  • 11
  • 0

Đề thi thử THPTQG môn Toán 2019 THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1

Đề thi thử THPTQG môn Toán 2019  THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1
... án 10 1 D 11 C 21 B 31 C 41 B 10 1 A 12 B 22 A 32 A 42 D 10 1 A 13 A 23 B 33 C 43 D 10 1 B 14 A 24 C 34 B 44 A 10 1 D 15 D 25 A 35 D 45 C 10 1 B 16 A 26 C 36 D 46 D 10 1 B 17 D 27 C 37 B 47 D 10 1 C 18 ...  A B Câu 16 : Đường thẳng y  x  cắt đồ thị hàm số y  A  1; 0  ,  2 ;1 Câu 17 : Đồ thị hàm số y  1; B   x  2 017 C D 2x 1 điểm có tọa độ là: x 1  0;   0; 1 ,  2 ;1 C D có... 46 D 10 1 B 17 D 27 C 37 B 47 D 10 1 C 18 A 28 B 38 A 48 C 10 1 B 19 A 29 A 39 D 49 C 10 1 10 C 20 B 30 C 40 D 50 B Trang 6/6 - Mã đề thi 10 1
  • 6
  • 11
  • 0

Đề thi thử THPTQG môn Văn 2019 THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1

Đề thi thử THPTQG môn Văn 2019  THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1
... SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC TRƯỜNG THPT NGUYỄN VIẾT XUÂN (Hướng dẫn chấm gồm có 03 trang) Đề chẵn Phần I HƯỚNG DẪN CHẤM KSCL LẦN NĂM HỌC 2 018 -2 019 MÔN: NGỮ VĂN 12 Câu Nội dung ĐỌC- HIỂU Phong cách... hình thức đoạn văn: -Thí sinh trình bày đoạn văn theo cách diễn dịch, song hành, móc xích, quy nạp, tổng-phân-hợp - Viết khơng hình thức đoạn văn viết dài trừ 0,25 điểm b Xác định vấn đề cần nghị... hai nhà thơ a Đảm bảo cấu trúc văn nghị luận: Mở nêu vấn đề, Thân triển khai vấn đề, Kết khái quát vấn đề b Xác định vấn đề cần nghị luận: Nỗi nhớ nhà thơ Quang Dũng thi n nhiên miền Tây chặng đường
  • 5
  • 11
  • 0

Đề thi thử THPTQG môn Anh 2019 THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1

Đề thi thử THPTQG môn Anh 2019  THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1
... 10 1 13 B 2 018 10 1 14 A 2 018 10 1 15 A 2 018 10 1 16 D 2 018 10 1 17 D 2 018 10 1 18 B 2 018 10 1 19 A 2 018 10 1 20 C 2 018 10 1 21 D 2 018 10 1 22 C 2 018 10 1 23 C 2 018 10 1 24 A 2 018 10 1 25 C 2 018 10 1 26 D 2 018 ... đề thi 10 1 ĐÁP ÁN mamon made cauhoi dapan 2 018 10 1 B 2 018 10 1 D 2 018 10 1 D 2 018 10 1 A 2 018 10 1 B 2 018 10 1 B 2 018 10 1 A 2 018 10 1 B 2 018 10 1 C 2 018 10 1 10 D 2 018 10 1 11 D 2 018 10 1 12 A 2 018 10 1... 2 018 10 1 27 B 2 018 10 1 28 B 2 018 10 1 29 C 2 018 10 1 30 D 2 018 10 1 31 C 2 018 10 1 32 D 2 018 10 1 33 B 2 018 10 1 34 D 2 018 10 1 35 A 2 018 10 1 36 A 2 018 10 1 37 C 2 018 10 1 38 C 2 018 10 1 39 D 2 018 10 1 40
  • 6
  • 8
  • 0

Đề thi thử THPTQG môn GDCD 2019 THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1

Đề thi thử THPTQG môn GDCD 2019  THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1
... sử dụng D Giá trị Câu 10 7: Người độ tuổi phải chịu trách nhiệm hình tội nghiêm trọng cố ý đặc biệt nghiêm trọng? A Đủ 16 - 18 B Đủ 14 - 16 C Đủ 14 - 18 D Đủ 12 - 14 Câu 10 8: Phát ông B làm dấu... Bạn P X D Bạn H L Câu 10 0: Gần đến ngày thi vào lớp 10 mà H mải mê chơi điện tử không chịu học Thấy B khuyên H nên tập trung ôn thi, H cho không thi t phải học giỏi thi đỗ, thi cử phần lớn vận... siêu hình D Phương pháp luận khoa học xã hội Câu 91: V (17 tuổi) chở M (13 tuổi) điều khiển xe Jupiter không quyền ưu tiên lắp đặt, sử dụng thi t bị phát tín hiệu xe quyền ưu tiên, phóng nhanh,
  • 4
  • 9
  • 0

Đề thi thử THPTQG môn Hóa 2019 THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1

Đề thi thử THPTQG môn Hóa 2019  THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1
... D 10 1 66 C 10 1 47 B 10 1 67 C 10 1 48 A 10 1 68 A 10 1 49 B 10 1 69 A 10 1 50 A 10 1 70 A 10 1 51 D 10 1 71 C 10 1 52 B 10 1 72 C 10 1 53 D 10 1 73 D 10 1 54 A 10 1 74 D 10 1 55 B 10 1 75 D Trang 4/5 - Mã đề thi. .. án đề thi thử THPTQG mơn Hóa 2 019 - THPT Nguyễn Viết Xn lần made cautron dapan made cautron dapan 10 1 41 D 10 1 61 A 10 1 42 C 10 1 62 B 10 1 43 A 10 1 63 C 10 1 44 B 10 1 64 B 10 1 45 B 10 1 65 C 10 1... 55 B 10 1 75 D Trang 4/5 - Mã đề thi 10 1 10 1 56 C 10 1 76 D 10 1 57 A 10 1 77 B 10 1 58 D 10 1 78 A 10 1 59 D 10 1 79 C 10 1 60 B 10 1 80 C Trang 5/5 - Mã đề thi 10 1
  • 5
  • 12
  • 0

Đề thi thử THPTQG môn 2019 THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1

Đề thi thử THPTQG môn Lý 2019  THPT Nguyễn Viết Xuân lần 1
... LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE made 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 cautron 10 11 12 13 ... LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 10 1 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 D A B B B D B C C A Trang 5/5 - Mã đề thi 10 1 ... mamon LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE LY12 LE
  • 5
  • 18
  • 0

Đề thi thử THPTQG môn Hóa 2019 THPT Chuyên Bắc Ninh lần 1

Đề thi thử THPTQG môn Hóa 2019  THPT Chuyên Bắc Ninh lần 1
... QUỐC GIA LẦN NĂM HỌC 2 018 - 2 019 MƠN: HĨA HỌC Câu hỏi Ma 13 2 Ma 10 9 Ma 15 7 Ma 18 5 Ma 232 Ma 209 Ma 257 Ma 285 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37... là: A 11 ,52 B 10 ,67 C 34,59 D 37,59 n e y Tu h n si m o c - HẾT Trang 4/4 - Mã đề thi 10 9 SỞ GD & ĐT TỈNH BẮC NINH TRƯỜNG THPT CHUYÊN BẮC NINH ĐÁP ÁN THI THỬ THPT QUỐC GIA LẦN NĂM... X 10 0 ml dung dịch KOH 0,6M; BaCl2 1, 5M thu m gam kết tủa Giá trị V m A 1, 0752 22,254g B 1, 0752 23,436 C 0,448 25,8 D 0,448 11 ,82 Câu 17 : Thể tích N2 thu nhiệt phân hoàn toàn 16 gam NH4NO2 A 1, 12
  • 5
  • 11
  • 0

Đề thi thử THPTQG môn Địa 2019 THPT Chuyên Bắc Ninh lần 1

Đề thi thử THPTQG môn Địa 2019  THPT Chuyên Bắc Ninh lần 1
... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ĐÁP ÁN THI THỬ THPT QUỐC GIA LẦN NĂM HỌC 2 018 - 2 019 MÔN: Địa lí 10 1 10 2 10 3 10 4 10 5 10 6 10 7 10 8 C A A C D B... vấn đề xã hội môi trường vùng h n si n e y Tu m o c - HẾT Trang 5/5 - Mã đề thi 10 1 SỞ GD & ĐT TỈNH BẮC NINH TRƯỜNG THPT CHUYÊN BẮC NINH 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 2 010 -2 015 (Đơn vị: Nghìn người) Năm 2 010 2 013 2 014 2 015 Cả nước 86 947,4 89 759,5 90 728,9 91 709,8 Đồng sông Hồng 19 8 51, 9 20 4 81, 9 20 705,2 20 912 ,2 Đồng sông Cửu Long 17 2 51, 3 17 448,7 17 517 ,6
  • 7
  • 11
  • 0

Đề thi thử THPTQG môn Toán 2019 THPT Toàn Thắng lần 1

 Đề thi thử THPTQG môn Toán 2019  THPT Toàn Thắng lần 1
... MÃ ĐỀ 496 I Trắc nghiệm (8,0 điểm) Mỗi câu 0,2 điểm 1- A 11 -B 21 -D 31 -D 2-A 12 -C 22 -B 32 -B 3-A 13 -D 23 -D 33 -C 4-A 14 -C 24 - B 34 -D 5-B 15 -C 25 -A 35 -C -B 16 -B 26 -D 36 -A -A 17 ...  1; 3 C Hàm số nghịch biến khoảng 1;   D Hàm số đồng biến khoảng  1; 1 Câu 12 : Giá trị nhỏ hàm số y  x   x A 2 D 2 B C -2 2x  Câu 13 : Cho (C): y  (C) có tiệm cận đứng x 1 A...2x 1 4x  3 x x5 B y  C y  D y  x2 x3 2 x x2 Câu 11 : Cho hàm số y  f  x  liên tục  có bảng biến thi n hình đây: A y  Khẳng định sau sai? A Hàm số nghịch biến khoảng  ; 1
  • 7
  • 8
  • 0
1 2 3 4 .. >